— Vi har jobbat mycket med ljudmiljön. Eleverna har själva fått rösta fram ljudabsorbenterna, säger kommunens kostchef Kalle Tegenfeldt. Han har suttit på posten i lite drygt ett år och är väldigt nöjd med resultatet av matsalens renovering.

— Tanken var att det skulle bli en restaurangmiljö för barn istället för en typisk skolmatsal, säger Kalle Tegenfeldt medan han delar ut chokladpudding till de elever som vill ha efterrätt och välkomnar nya lunchgäster.

Tidigare var matsalen mindre, med plats för bara hundratalet elever. Den trånga ytan gjorde att kökspersonalen hade svårt att komma fram med de varma matvagnarna och ljudnivån var högre. För att åtgärda detta sänktes taket och platsen där eleverna lämnar disken är nu inbyggd. Matsalens utbyggnad gör att det finns runt 190 platser för gäster och möbleringen är luftig. Växter och färgglada dekorationer gör miljön rofylld och inbjudande.

— Vi har byggt om serveringslinjerna så att maten kan serveras bakom, säger Kalle Tegenfeldt.

Jonas Strand som arbetar i köket är också nöjd,

— Det är fräscht och fint nu, säger han medan han jobbar för fullt med disken.