Boro/VHC är tillbaka i vinnarspåret efter några tunga matcher senaste tiden. Foto: Oskar Mörnefält

Till slut lossande det för Boro/VHC

Efter tre förluster är Boro/VHC tillbaka som vinnare efter 6–2-seger mot jumbolaget Ljungby i går kväll. – Skönt att vara tillbaka i vinnarspåret, säger Filip Bergqvist i Boro/VHC.

ISHOCKEY Boro/Vetlanda HC fick dock ingen lätt resa den här onsdagskvällen utan det var först i sista perioden man fick igång ett någorlunda spel.

– I de två första perioderna tycker jag inte vi gör jobbet utan det är först i sista perioden vi rycker upp oss och få lite utdelning, säger Filip Bergqvist som gjorde matchavgörande 4–1 dryga sex minuter före slutsignalen.

Snabba fakta

Boro/VHC–Ljungby 6–2 (1-0, 1-0, 4-2)

Mål, Boro: Eric Karlsson, Johannes Nilsson, Ted Svensson,..

Snabba fakta

Boro/VHC–Ljungby 6–2 (1-0, 1-0, 4-2)

Mål, Boro: Eric Karlsson, Johannes Nilsson, Ted Svensson, Filip Bergqvist, Fredrik Bjurö, Emil Bihorac.

Ljungby HK: Henrik Jonsson, John Pamic.

Publik: 308.

– En tekningsvariant som vi lite hastigt kom på och jag slog in den på volley . Skönt när det går hem ibland, säger Bergqvist, ytterforward för dagen.

Ljungby, med endast två backpar, och tre kedjor orkade inte i längden.

– Vi är ju det bättre laget och spelmässigt värda de tre poängen. Men det finns absolut mer att ta av. Samtidigt är det skönt att vinna igen. Det är klart att derbyförlusten tog hårt eftersom jag tycker vi var det bättre laget där, menar Bergqvist.

Nu tar Boro/VHC vila en vecka innan bortamatch mot Osby väntar nästa onsdag och senare på fredag är det derby mot Nässjö HC.

Regler för kommentarer