Tobias Nyberg och Vetlanda BK gick på en rejäl plump när de föll borta mot Tillberga. Foto: Fredrik Johansson

VBK närmare kval än slutspel

Vetlanda BK svarade för en bedrövlig första halvlek mot Tillberga.
Det kostade gästerna både matchen och två viktiga poäng.
– Det här var ett riktigt bottennapp, säger Patrik "Putte" Johansson.

Vetlanda BK behövde två poäng för att haka på i slutspelsracet.

Men efter en svag insats och förlust med 6–5 får VBK-gänget istället rikta blickarna neråt för att hålla undan från kvalträsket.

– Det är tråkigt att vi inte är riktigt påkopplade i en sån här viktigt match, säger VBK–tränaren Patrik "Putte" Johansson.

Matchfakta

Tillberga Bandy–Vetlanda BK 6–5 (5–3)

Målen: 1-0 (7) Niklas Eriksson (hörna), 11 (1..

Matchfakta

Tillberga Bandy–Vetlanda BK 6–5 (5–3)

Målen: 1-0 (7) Niklas Eriksson (hörna), 11 (16) Johan Löfstedt, 2-1 (26) Philip Florén, 3-1 (31) Robin Andersson, 3-2 (38) Joakim Andersson, 4-2 (42) Ivan Lebedev, 5-2 (44) Ivan Lebedev, 5-3 (45) Joakim Andersson, 5–4 (67) Joakim Andersson (hörna), 6–4 (76) Robin Andersson (hörna), 6-5 (77) Robin Folkesson.

Hörnor: 7–9

Publik: 196

Det som kostade VBK segern var den usla första halvleken. Då var det inte mycket som stämde för gästerna som stod och tittade på när Tillberga gjorde mål på i stort sett allting.

– Försvarsspelet är inte alls bra. Det är väldigt billiga mål vi släpper in, konstaterar "Putte" Johansson och fortsätter:

– Vi är för passiva över hela banan och har lite för dåligt markeringsspel i den egna boxen. Sen låter vi dem ha bollen alldeles för mycket och det var inte alls meningen.

Tillberga gick fram till 5–2 i den första halvleken. Det avståndet lyckades VBK aldrig hämta igen.

Trots ett par reduceringar och ett nytt hattrick från Joakim Andersson lämnade VBK–gänget Västerås utan poäng.

– I andra halvlek tycker jag vi är bättre. Vi har ju chanser för att göra fler mål men är tyvärr inte tillräckligt effektiva, säger "Putte".

Förlusten innebär ett rejält försämrat tabelläge.

Vid seger hade Vetlanda BK lämnat det nedre strecket bakom sig samtidigt som det bara hade varit två pinnar upp till slutspelsplatsen.

Nu är det istället fyra poäng upp till slutspelsplatsen och bara tre poäng ner till kvalstrecket.

– Det här var ett riktigt bottennapp, men vi måste gå vidare ändå. Det är snart ny match igen. Tabellen får vi tänka på senare, säger "Putte".

Ingen i Vetlanda BK kom upp i närheten av normal kapacitet. På fredag väntar Villa/Lidköping hemma i Sapa arena och krävs en rejäl förbättring om VBK ska ha någon chans på poäng.

Regler för kommentarer