Annons

Annons

Annons

Grimstorp/Stensjön

"Det föll mellan stolarna"

Text

– Elever och föräldrar skulle fått ge sina synpunkter, men beslutet togs mellan två olika möten med föräldraråd. Vi tappade bort det helt enkelt.

Leif Ternstedt (S) förklarade att elever och föräldrar skulle fått ge synpunkter, men att det glömdes bort.

Det var svaret Leif Ternstedt (S), ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Nässjö, lämnade till Sigvard Karlsson (KD) i kommunfullmäktige.

Bakgrunden var att elever från Annebergs skola inte längre får gå på Norråsaskolan efter beslut av barn- och utbildningsnämnden.

Annons

Annons

Sjätteklassarna från Annebergs skola får börja på Brinells högstadium istället.

De berörda fick ingen information före beslutet, något som ifrågasattes av kristdemokraten Sigvard Karlsson i en så kallad enkel fråga till BU-ordföranden.

Ternstedt höll med om att enligt rutinerna ska elever och föräldrar få tycka till om ett förslag, men att det gick snett den här gången.

– Beslutet fattades mellan två föräldraråd, det föll därför mellan stolarna, sade han.

Karlsson tyckte det var konstigt att majoriteten i BU inte kunde göra som oppositionen föreslog, ta tillbaka förslaget och låta de berörda ge sina synpunkter.

Annika Karlsson (KD) föreslog i BU-nämnden att ärendet skulle återremitteras till barn- och utbildningsförvaltningen för att, innan beslut, inhämta information och synpunkter från föräldrar och elever genom en medborgardialog. Anders Hansen (SAFE), Rikard Salander (MP) och Gerd Lagerqvist (SD) stöttade förslaget, som röstades ned av majoriteten.

De reserverade sig mot beslutet liksom Annika Karlsson (KD) och Arne Bülow (SD).

– Hoppas att det blir bättring i fortsättningen, sade Karlsson till Ternstedt i fullmäktigesalen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan