Annons

Annons

Annons

Annons

Eksjö

Vite på 150 000 kronor om inte åtgärder utförs

Ett våtutrymme i en lägenhet behöver bland annat totalrenoveras, annars måste fastighetsägaren betala vite på 100 000 kronor. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Annons

Inom fem månader måste en fastighetsägare i Eksjö kommun vidta flera åtgärder, annars måste han betala in totalt 150 000 kronor. Det är bland annat ett våtutrymme som behöver totalrenoveras.

En fastighetsägare till en flerfamiljsbostad i Eksjö kommun hotas med vite. Det har samhällsbyggnadsnämnden beslutat. Det är ett våtutrymme i en lägenhet som måste totalrenoveras, då det enligt beslutet föreligger en risk för olägenhet för människors hälsa.

När en miljö- och hälsoskyddsinspektör var på plats för att inspektera lägenheten kunde det konstateras att våtrumsmattan hade släppt rejält från väggen i nederkant i duschhörnan och längs med en skarv. Även bakom toalettstolen. Delar av mattan och taket är mörkfärgade av äldre fukt- och mögelskador. Bedömningen som myndigheten har gjort är att allt gammalt och skadat material behöver bytas ut.

Annons

Annons

Ventilationen i samma lägenhet behöver också ses över så att den fungerar och uppfyller minst kraven från Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

En ledstång i trapphuset behöver sättas fast ordentligt i väggen. Vid inspektionen var den obrukbar, enligt inspektören.

Samtliga punkter är förenade med vite, våtrummet på 100 000 kronor de övriga två är på 25 000 vardera. Om åtgärderna inte är utförda kommer utgiften att tas ut per tillfälle om miljö- och hälsoskyddsinspektören gör ett besök. Fastighetsägaren har fem månader på sig, från att beslutet har delgivits, att genomföra åtgärderna.

Fastighetsägaren har tidigare fått anmärkningar från kommunen på saker som behövts åtgärdas.

Till toppen av sidan