Annons

Annons

Annons

Vetlanda centrum

Vittnen larmade om full förare

En bilförare hade så bråttom till Systembolaget i Vetlanda att han körde på en parkerad bil i torsdags eftermiddag. Vittnen uppfattade mannen som berusad.

Om polisens misstankar stämmer kan mannen i 45-årsåldern ha kört bil berusad under en drygt tre mil lång inköpsresa, Systemet tur och retur, i torsdags.

Strax före klockan 17 i torsdags fick polisen larm om att en bil kört på en parkerad bil i centrala Vetlanda. Inringaren hade uppfattat föraren som berusad.

Annons

Föraren var i så fall inte nöjd med sin egen berusningsgrad eftersom Systembolaget var målet för hans inköpsresa. Innan polisen hann till platsen hade mannen hunnit uträtta sina inköp på Systemet och sätta sig i bilen för att försvinna från stan.

Annons

Utifrån uppgifter om fordon och förare kunde bilen rätt snart lokaliseras till ett av kommunens samhällen där den stod parkerad utanför en bostad.

Inne i bostaden påträffades en man i 45-årsåldern som togs med till polishuset för kroppsbesiktning. Han är misstänkt för rattfylleri under påverkan av alkohol.

Om polisens misstanke om rattfylleri stämmer och mannen kört rutten bostaden–Systembolaget tur och retur innebär det att han måste kört bil mer än tre mil i berusat tillstånd. Detta en torsdagseftermiddag på först en hårt trafikerad landsväg och sedan hela vägen in till centrum i stadstrafiken bland bilar, cyklister och fotgängare.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan