Annons

Annons

Annons

Annons

Kalmar län

Fem år med Hopp och glädje

Kalle Sellbrink från Blues Impact är en av många återkommande musiker på galan.

Annons

För femte och sista gången hålls stödkonserten Hopp och glädje i Rumskulla kyrka.

– Det blir den sista galan i det här formatet, säger Peter Fjällgård som är en av arrangörerna.

Redan 2014 hölls den första galan med målet att samla in 50 000 kronor till Cancerfonden, men insamlingen passerade 100 000 kronor redan första året. Under de fyra första konserterna har man samlat in drygt 250 000 kronor. I år hoppas man kunna samla in 30 000 kronor. Insamlingen har redan startat och går att följa på cancerfonden.se.

– Vi har Kalle Sellbrink på plats med Blues Impact. Kalle har varit viktig del i vårt arbete och Blues Impact har varit hos oss tre av fyra konserter, berättar Peter.

Annons

Annons

Det är många av artisterna som är återkommande inslag, bland de många namnen märks Göran Nachtweij, Millan Holmberg, Ebba Viktorsson och Jörgen Stjernberg. Ett nytt ansikte under kvällen är Ann-Sofie Nord som till vardags är vokalist i countrybandet Doghouse Darlings.

Peter Fjällgård är en arrangörerna för Hopp och glädje i Rumskulla kyrka, han ser fram emot femte och sista året för galan.

Barngruppen Hoppetossorna kommer att uppträda. På plats finns även Ronja, Tilde och Stina från föreningen Pärlplattorna, de kommer berätta om hur deras projekt, att sälja pärlplattor, tagit dem till Cancergalan i Stockholm. Det började med ett litet stånd på gatan med pärlplattor till försäljning, men har lett till en rejäl insamling om hela 57 200 kronor. Pengar som ska gå till forskning och kunskap för att besegra cancer.

Hopp & Glädje hålls i Rumskulla kyrka söndagen den 22 april.

Till toppen av sidan