Annons

Annons

Annons

Värnamo Centrum

Våldsdåd i centrala Värnamo

Text

På fredagseftermiddagen inträffade en skottlossning i centrala Värnamo. Fyra personer har förts till sjukhus. Skadeläget för dem är oklart, men det ska inte röra sig om livshotande skador, enligt polisen.

Nu har flera personer anhållits, uppger åklagare Jessica Andersson som kommer att lämna fler uppgifter inom kort.

Inbäddat innehåll

Polisen är förtegen om händelsen vid en kontakt på lördagsmorgonen, men rapporterar att ingen ny händelse har skett.

Enligt P4 Jönköping ska flera personer vara anhållna efter våldsdådet i Värnamo. Detta uppger åklagare Jessica Andersson till radion.

Mer information kommer att lämnas inom kort, uppger åklagarkammaren.

Vid klockan 17 larmades polisen om ett grovt våldsbrott i Värnamo. Enligt polisens presstalesperson Monica Bergström uppges ett antal personer vara allvarligt skadade efter en incident där någon form av vapen eller tillhygge ska ha använts.

Annons

Annons

– Det jag har fått till mig är att fyra personer har förts till sjukhuset för vård. Jag vet inte skadeläget på dem, men det ska inte vara livshotande skador, säger Monica Bergström.

Monica Bergström skriver på polisens hemsida att personerna ha fått skott- och skärskador. Hon skriver vidare att polisen har inlett en undersökning gällande försök till mord.

Enligt vår reporter på plats så ska regionala insatsstyrkan varit där och poliser från Östergötland har kallats in till Värnamo. Flera fordon har tagits i beslag av polisen.

Ett vittne säger till VN.se att man sett poliser vid E4 och att poliserna hade automatvapen och bar skottsäkra västar.

En polis tittar under en bil.

Martin Bankel bor på Pilagårdsgatan och blev vittne till händelsen.

Polisen har inlett en större insats i Värnamo efter ett grovt våldsbrott

Polisen har inlett en större insats i Värnamo efter ett grovt våldsbrott

Annons

Flera uppgifter gör gällande att flera personer ska ha skadats allvarligt.

Annons

Polisen har spärrat av ett område i centrala Värnamo

Pilagårdsgatan i Värnamo har spärrats av. Polisen har beslagtagit flera fordon.

Flera civilpolisbilar syntes i Värnamo

Flera civilpolisbilar syntes i Värnamo

En bil har beslagtagits av polisen

Annons

Annons

Vad som exakt har inträffat är oklart. Enligt uppgifter till flera medier ska det förutom skottlossningen även ha förekommit någon form av knivattack och flera personer ska ha blivit påkörda av något fordon. Utöver detta finns uppgifter om att en kvinna ska ha gripits i samband med händelsen, men detta tillbakavisas av polis.

Annons

– Det jag har fått till mig är att ingen person har gripits i ärendet. Däremot har vi hämtat flera personer till förhör, säger Monica Bergström hos polisen.

Pilagårdsgatan avspärrad

Incidenten ska ha skett vid Pilagårdsgatan i centrala Värnamo. Vägen var avspärrad och polisens tekniker jobbade vid platsen.

En som bor på gatan är Martin Bankel, som blev vittne till händelsen. Han säger att han såg hur sex till sju personer kom till platsen i en silvergrå Volvo. Han gick sen in i sin bostad. Nästa gång han kom ut på balkongen såg han hur flera poliser var på platsen och hur avspärrningstejp rullades ut. Han pratade då med en granne som då sa att hon hört skottlossning på gatan.

Annons

Ytterligare ett vittne säger till P4 Jönköping att man hörde fyra skott, först ett, sen två snabba, sen ytterligare ett.

Enligt ett vittne som Expressen har pratat med ska det ha varit något slags bråk med cirka tio personer inblandade.

– Det var en massa som sprang och bråkade och sparkade på varandra. Några hoppade in i en bil och körde i väg, säger vittnet till Expressen.

Boende oroliga

Ett vittne som VN pratat med flyttade till området från Skillingaryd i augusti i fjol. Personen säger att familjen känner en olust över de incidenter, med skottlossningar och bilbränder som drabbat Värnamo den senaste tiden och att detta har förvånat dem.

Är du på plats? Vet du mer?

Polisen var på plats under hela natten för fortsatt brottsplatsundersökning och bevakning. En reporter på platsen uppger att det mesta av avspärrningarna är borta och det enda som nu är avspärrat är en container.

Det mesta av avspärrningarna var borta under lördagsmorgonen och det enda som nu är avspärrat är en container.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan