Annons

Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Framtiden oviss - flera kulturföreningar riskerar stå utan scen

Förra årets föreställning i Teatertolvans regi lockade cirka 6 000 åskådare. I och med det nu aktuella beskedet är det oklart om det blir någon musikal till hösten.

Annons

Flera kulturföreningar i Eksjö kan inom kort stå utan scen. Enligt ett förhandsbesked, som föreningarna fått, kommer scenen i Fritidsgården inte längre att hyras ut.

Därmed är det bland annat oklart om musikalen Legally Blonde, som Teatertolvan planerat till hösten, verkligen kommer att kunna sättas upp.

Fortifikationsverket, som äger Fritidsgården Ing2, ska ha gett ett förhandsbesked om att lokalerna inte längre är tillgängliga för externa föreningar.

I ett pressmeddelande uttrycker Teatertolvan sin oro för fortsatta satsningar på ett rikt kulturliv i Eksjö och på Höglandet.

”Då det inte finns några alternativ till motsvarande scener inom kommunen så står nu föreningarna inför en enorm utmaning att överleva som kulturföreningar på landsbygden. Eksjö har tyvärr inte samma förutsättningar med alternativa lokaler”, står det i Teatertolvans pressmeddelande.

Annons

Annons

”För Teatertolvans del kommer detta påverka ungdomar och medlemmar som kommer från hela regionen. Teatertolvan jobbar idag med över 100 ungdomar” står det vidare.

Teatertolvans föreställningar lockade cirka 6 000 åskådare förra året. Det är nu oklart om föreningen kommer att kunna sätta upp den planerade musikalen till hösten.

Även andra kulturföreningar har, under många år, hyrt de aktuella lokalerna i Eksjö för sina respektive verksamheter.

Annons

Annons

Till toppen av sidan