Annons

Annons

Annons

Höglandssjukhuset

Patient brann i armvecket - så säger IVO om ärendet

Text

Patienten började brinna i samband med en såromläggningen på Höglandssjukhuset.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, anser att Region Jönköpings län har fullgjort sin skyldighet efter händelsen och att det inte krävs ytterligare åtgärder från regionens sida.

Regionen har gjort vad den ska, enligt IVO.

Patient började brinna i armvecket när vårdpersonal la om ett sår. Anledningen till branden var att salvan som användes för att skydda huden självantände.

Annons

Annons

Inspektionen för vård och omsorg har prövat ärendet och bedömer att regionen har fullgjort sin skyldighet att utreda och anmäla händelsen. IVO anser vidare att slutsatserna som dragits är rimliga och att det inte finns några omständigheter i utredningen som kräver ytterligare åtgärder. Därmed avslutar IVO ärendet.

Den berörda patienten fick en ytlig brännskada i samband med såromläggningen. Såret som behövde behandlas hade uppkommit i samband med att en droppslag, som suttit fasttejpad i vänster armveck, lossnat och dragit med sig det yttersta hudlagret. Salvan som användes för att behandla huden självantändes alltså. Branden kunde släckas snabbt med hjälp av en filt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan