Annons

Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Samhällsbyggnadsnämnden säger nej till upprustning av badplats

Samhällsbyggnadsnämnden säger nej till upprustning av badplats i Sjöängen.

Annons

Nyligen fick ett medborgarförslaget angående asfaltering i Sjöängen avslag i kommunfullmäktige. Nu föreslår samhällsbyggnadsnämnden att avslå ytterligare ett medborgarförslag som rör området.

Strax före jul kom det in två medborgarförslag som båda rör området Sjöängen. Det ena medborgarförslaget, som handlade om asfaltering av vägen vid Sjöängen, är numera avhandlat och fick ett definitivt avslag i senaste fullmäktige.

Nyligen behandlade samhällsbyggnadsnämnden ytterligare ett medborgarförslag där förslagsställaren önskar en upprustning av badplatsen i Sjöängen, bland annat med brygga och bord.

Annons

Annons

Samhällsbyggnadssektorn och tillväxt- och utvecklingssektorn gör tillsammans bedömningen att tillgången till både kommunala badplatser och naturliga allmänt tillgängliga badplatser är god i Eksjö. Samhällsbyggnadsnämnden föreslår därmed till kommunstyrelsen att avslå medborgarförslaget.

Samhällsbyggnadssektorn tillägger dock i sitt yttrande att man just nu tar fram en skötselplan för Sjöängen där drift- och underhållsåtgärder ingår, som successivt ska leda till ett mer öppet och tryggt parkområde. I den här skötselplanen ingår badplatsområdet.

Till toppen av sidan