Annons

Annons

Annons

Vrigstad

Dags igen för Vrigstad marknad - het Höglandskändis på scenen

På lördag är det åter dags för Vrigstad vårmarknad. Ett välkänt knallekalas, vars dragningskraft på marknadssugna smålänningar är fortsatt stor.

VRIGSTAD

Vrigstad IF hoppas på minst lika mycket folk som ifjol under helgens traditionella Vrigstad marknad.

Annons

Annons

Ehrling Elvis Lundberg underhåller på marknadsscenen.

Den årliga, vårliga marknaden i Vrigstad tillhör de äldsta i Småland. Den har anor sen 1500-talet och under en stor del av förra seklet var den en pålitlig besöksmagnet med bland annat omtalad häst- och kreaturshandel.

Än idag lockar Vrigstad IF:s arrangemang många besökare. Ifjol hittade runt 15 000 personer till den traditionella vårmarknaden.

– Vi hoppas på minst lika mycket folk i år och förutsättningarna för detta är goda, säger Bengt Swerlander, ordförande i Vrigstad IF.

– Vädret ser ut att bli bra och det blir fler knallar än förra året. Vi räknar med det kommer 130-140 stycken, så det blir ovanligt stort handelsutbud.

– Tivoli och bagageloppis ingår i årets arrangemang. Något vi vet är uppskattat.

På marknadsscenen blir det valsnack med lokalpolitiker och minst en riksdagsledamot på plats samt framträdanden av talangfulla Vrigstadelever och Höglands-kändisen Ehrling Elvis Lundberg, en underhållare av stora mått med såväl hits från rockens barndom som egna låtar på repertoaren.

– Vi kommer att ha drygt hundra funktionärer på plats. Flera av dem har varit med i många år och vet vad som krävs för att marknaden ska bli bli lyckad, säger Bengt Swerlander.

– De gör ett jättejobb och bidrar samtidigt till att stärka Vrigstad IF:s ekonomi. Hela överskottet går till föreningens verksamhet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan