Annons

Annons

Annons

Nässjö Centrum

Seniorer vill ha svar - före valet

Text

Seniorföreningarnas stora politikerutfrågning närmar sig. Frågor som berör var fjärde röstberättigad väntar på svar.

Politikerutfrågningen som arrangeras av Nässjös seniorföreningar närmar sig. Då ska partierna få redogöra för sin ståndpunkt i olika äldrefrågor. Beredda på utfrågning är Gösta Palmér, Bo Arencrantz, Pelle Söderlund, Meta Boëthius och Rolf Wilhelmsson.

Redan under förra våren skickade de fyra pensionärsföreningarna PRO, RPG, SKPF och SPF sina frågor till de lokala partierna. Det var fem övergripande frågeställningar som föreningarna ville se besvarade. Bostäder för äldre var en av dem. Svaren följdes upp under hösten med samtal i olika partigrupper.

Annons

Annons

Erfaren debattledare

På onsdag i nästa vecka avrundas dialogen med en offentlig politikerutfrågning på Kulturhuset Pigalle. Annette Carnhede, med bland annat bakgrund som förbundsordförande för fackförbundet ST, är debattledare och moderator. Hennes uppgift är att se till att det blir en givande utfrågning med äldrefrågor i fokus. Ett förberedande möte är planerat.

– Då ska vi lägga strategin utefter vad partierna har svarat. Jag hoppas att det blir en intressant diskussion, säger Bo Arencrantz.

Han är drivande tillsammans med Meta Boëthius och Rolf Wilhelmsson.

Hoppas på många lyssnare

När anmälningstiden gick ut var det fortfarande tre partier som inte hade hört av sig, utan fick påminnas. Bo Arencrantz är övertygad om att alla partier kommer att ha en eller flera representanter på plats, när det väl gäller.

Två timmar är avsatta för politikerutfrågningen, och förhoppningen är att många kommer för att ta del av den. Seniorerna är ju många, och borde ha ett intresse för partiernas inställning i olika frågor som berör äldre.

Politikerutfrågningen läggs nära valet, men inte för nära. Förhoppningen är att dialogen med politikerna ska ge ett konkret avtryck i valmanifest och som vallöften.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan