Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Vattenspegel på torget får vänta – kommunen har inte råd

Förra året gjordes ett par förändringar på Stora torget i Eksjö. Bland annat tog man bort ett antal parkeringsplatser framför Eksjö stadshotell. Nästa steg i processen var en vattenspegel, men den åtgärden kommer att dröja.

Annons

Stora torget ska bli ett mer levande torg. Ett par åtgärder har redan gjorts och flera står på agendan. Nästa steg var en vattenspegel, men på grund av Eksjö kommuns nuvarande budgetläge kommer det att dröja.

Vid Ryttarstatyn i Eksjö tog man förra året bort planteringen och ersatte den med sten.

Förra året togs planteringen runt Ryttarstatyn bort och parkeringen framför Eksjö stadshotell ändrades, och träsoffor placerades ut.

Annons

Annons

Det är en pågående process vad det gäller ombyggnaden av torget. Nästa steg var att göra ett vattenspel. Förra nämnden sköt vi på det ärendet för ett avgörande i onsdags. Utifrån det ekonomiska läget beslutade nämnden att avvakta med den investeringen, berättar Per Sixtensson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Han påpekar att man inte har tagit fort vattenspegeln ur planeringen, men att genomförandet skjuts upp.

– Jag tror ingen i nämnden tycker att det är en dålig idé med ett vattenspel, den är väldigt god och jag tycker att det ska bli trevligt. Men verkligheten just nu med ekonomin gör att vi avvaktar genomförandet.

– Vi måste se över hur vi använder våra pengar, och det här är ett sätt, säger Sixtensson.

LÄS MER: Så ska Stora torget se ut

LÄS MER: Snart färre parkeringsplatser i Eksjö

Till toppen av sidan