Annons

Annons

Annons

Centrala Öster

Spira har släppt sitt program

Teaterversion av film, omarbetningar av klassiska verk och en stormusikal. Spira har släppt sitt program för kommande spelår.

Rennie Mirro, Hanna von Spreti och Karl Dyall spelar huvudrollerna i stora satsningen "On the town".

Programmet är släppt och det är en hel del stora föreställningar planerade på Spira. Höstens stora föreställning är musikalen "On the town" som har stornamnen Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna von Spreti i huvudrollerna.

Annons

Annons

– On the Town har massor av fart och humor och genrens främsta artister är med på scen. Men den utmanar också invanda föreställningar kring könsroller och etnicitet på ett sätt som definitivt inte var självklart vid Broadwaypremiären 1944 och som fortfarande inte är fullt så odramatiskt som vi kanske tror, säger Staffan Aspegren i ett pressmeddelande.

Våren är de stora pjäsernas tid med både Strindbergs "Fröken Julie" och en teaterversion av Lars von Triers film "Melancholia". Dessutom gör clowniga teatergruppen 123 Schtunk sin variant av Strindbergs "Ett drömspel".

På musiksidan blir det nya besök av Per Tengstrand och Stefan Dohr men även en serie där Jönköpingsborna kan ta del av olika länders musikkultur.

– Dessutom får det lokala perspektivet ordentligt med utrymme när vi gör uruppförandet av ett John Bauer‐inspirerat verk, skrivet av en ung tonsättare med rötter i Jönköping, säger Gabriella Bergman i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan