Annons

Annons

Annons

Nässjö

Beslutet är taget - nu är Sandsjövik sålt

Text

Nu har fastigheten Sandsjövik sålts på nytt till föreningen Trygga Hem. Sedan det förra beslutet blev överklagat beslöt den politiska majoriteten att ta om beslutet i Nässjö kommunfullmäktige för att inga oklarheten ska uppstå igen.

Nu har fastigheten Sandsjö 3:1 sålt en andra gång. Även denna gång är det föreningen Trygga Hem som blir ny ägare till fastigheterna.

Under kvällen fick kommunfullmäktige sälja fastigheten Sandsjö 3:1 för en andra gång. Försäljningen till Föreningen Trygga hem klubbades i mars månad, men då miljöpartisten Märit Strindberg begärt prövning hos Förvaltningsrätten om det förekommit jäv i handläggningen, togs hela proceduren om.

Annons

Annons

Den här gången deltog inte Anna-Carin Magnusson (S) och Anders Karlsson (C) som Strindberg menar inte kan vara både säljare och köpare i sina dubbla roller som kommunalråd och ledamöter i styrelsen för Trygga hem.

– Rätt ska vara rätt, och det ska gå till i demokratisk ordning. Nu är det faktiskt så att jävsregler är inte så enkla och därför kanske man ska ha viss marginal, säger Anders Karlgren (M) och fortsätter:

– Jag tror ingen egentligen tror att man har försökt runda jävsreglerna.

Hellre nytt beslut än vänta

Kommunstyrelsen har tidigare sagt att man hellre tar om beslutet än inväntar Förvaltningsrättens dom om det tidigare beslutet var felaktigt eller inte.

Köpesumman är fem miljoner kronor. Även det har fått kritik av Märit Strindberg som ifrågasätter om priset är för lågt eftersom huset inte varit ute på den öppna marknaden. Det är allmänhetens egendom som säljs ut har hon tidigare betonat. Att huset inte varit ute på upphandling är någonting Anders Karlgren motsätter.

– Detta har varit ute på upphandling, det är bara att gå tillbaka till handlingarna från 2015, säger han.

Inrättar gemensam verksamhet

Överförmyndarverksamheten är sårbar. Det visade en tillsyn av länsstyrelsens jurister i Nässjö tidigare i år. Omsättning på personal var svår att ersätta och många ärenden var komplicerade att handlägga. Det gav alltför långa handläggningstider.

Annons

På torsdagen fattade kommunfullmäktige beslut om att inrätta en gemensam överförmyndarverksamhet för Höglandets fem kommuner. Den ska starta 1 januari 2019 och Vetlanda kommun blir värdkommun med huvudkontor. Övriga kommuner har mottagning ett antal dagar i veckan.

Annons

Ja till Uppvidinge kommun

Nässjös kommunfullmäktige är positiv till att prova Uppvidinge kommun som medlem i Höglandets räddningstjänstförbund.

– Jag tror att det kan bli riktigt bra om vi får till ett samarbete. I de här frågorna, ju större bredd man har, desto bättre framgång har man, säger Karin Larsson Salander (MP)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan