Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

24 Karat lägger ner verksamheten

Tandvårdskliniken 24 Karat i Sävsjö kommer inte att öppna igen när det tidsbegränsade verksamhetsförbudet går ut i slutet av juli. Ägarna har beslutat att stänga kliniken.

Efter vårens skandaler har ägarna till 24 Karat beslutat att stänga sin verksamhet för gott.

Medan Inspektionen för vård och omsorg (IVO) fortsätter sin utredning mot 24 Karat har ägarna bestämt sig för att inte öppna kliniken igen, oavsett vad IVO kommer fram till, det rapporterar P4 Jönköping.

Annons

Det var efter en oanmäld inspektion i slutet av januari som IVO beslutade att ge tandvårdskliniken 24 Karat ett sex månaders verksamhetsförbud. Inspektionen gjordes efter att kliniken under kort tid fått flera klagomål emot sig och vid inspektionen hittade man bland annat överfulla papperskorgar i behandlingsrummen, en sterilcentral som också var städförråd och soputrymme, läkemedel i samma kyl som livsmedel, ett lortigt personalrum och instrument som inte plockats bort efter gårdagens behandlingar.

Annons

Läs mer: Tandklinik stängs – patienters liv var i fara

Efter förbudet har klagomålen strömmat in till IVO och är nu uppe i 28 stycken. Samtidigt har det visat sig att även Strålsäkerhetsmyndigheten och Försäkringskassan har haft ögonen på kliniken. Strålsäkerhetsmyndigheten drog in tillståndet för röntgenverksamhet i december 2017 sedan det visat sig att kliniken saknade kompetens för att sköta klinikens panoramaröntgen.

Försäkringskassan har i sin tur strypt utbetalningar och krävt tillbaka 800 000 kronor från 24 karat sedan de uppmärksammat flera ovanliga patientbehandlingar som de sökt ersättning för. Försäkringskassan har också berättat för P4 Jönköping att de kommer att göra en polisanmälan mot kliniken för bedrägeri.

Läs också: Anmälda tandläkarklinikens ägare: "De ljuger!"

Annons

Nu har IVO fått in en ansökan från ägarna till 24 Karat om att omhänderta klinikens journaler eftersom de kommer att avsluta sin verksamhet. Klinikens vd, Mohanad Asalya, avböjer en intervju med tidningen men bekräftar till P4 Jönköping att man inte kommer att öppna igen. Tidigare har han sagt att klagomålen kommer från personer som försöker komma undan betalning och att kliniken var stökig eftersom man höll på att göra om.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan