Annons

Annons

Annons

Ny singel från Backyard Babies

De bildades för nästan 30 år sedan i Nässjö. Nu är Backyard Babies tillbaka med en ny singel som bandet själva jämför med genombrottslåten "Look At You":

"Om du inte älskar det här, så älskar du inte rock’n’roll."

Nästa år firar Backyard Babies 30-årsjubileum med ett nytt album.

Backyard Babies är tillbaka med en ny singel på ett nygammalt skivbolag. De har sajnat med Century Media Records och utgivningen av fullängdaren "Sliver & Gold" är planerad till 2019 - samma år då bandet firar sitt 30-årsjubileum.

Annons

Annons

Bandet med Nicke Borg, sång och gitarr, Dregen, gitarr och sång, Johan Blomquist, bas, och Peder Carlsson på trummor har sedan starten i Nässjö turnerat över hela världen och släppt en lång rad album. "Sliver & Gold" blir bandets åttonde studioalbum, det första sedan "Four by Four" som kom 2015.

Redan nu finns en singel ute, "Shovin' Rocks", som en liten aptitretare innan bandet ger sig ut på en europeisk turné. De hinner också med att göra tre konserter i Sverige under sommaren.

Bandmedlemmarna i Backyard Babies kommenterar singelsläppet i ett pressmeddelande:

”Vi firar snart 30 år som Backyard Babies, vi består fortfarande av originalmedlemmar. ’Shovin’ Rocks’ visar på det. Detta är vår första singel i klass med ’Look At You’, vår genombrottssingel från 1998. Om du inte älskar det här, så älskar du inte rock’n’roll."

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan