Annons

Annons

Annons

Grimstorp/Stensjön

NAV kan vinna klimatpris

Text

Ett prestigefyllt pris i Jönköpings län ska snart delas ut. Nu har Nässjö affärsverk chansen att ta hem klimatpriset 2018, men konkurrensen är hård.

Martin Axeheim, SML fastigheter, och Patrik Cantby, VD på NAV, testar en laddstolpe vid en av Nässjös fyra platser för att kunna laddar hybrider och elbilar.

Den 19:e september utses vinnaren av klimatpriset 2018 på Spira i Jönköping. Nässjö affärsverk (NAV) är nominerade för satsningen av laddinfrastruktur för elbilar. Det är ett 20-tal nomineringar och klimatsatsningar som alla uppmärksammas för viktigt miljöarbete.

Annons

Annons

–Jag kan glatt konstatera att det är hård konkurrens bland de nominerade. Det innebär att vi är väldigt många som gör bra saker för miljön, säger Patrik Cantby, VD för NAV.

Nässjö affärsverks nominering visar på hur deras arbete med laddinfrastruktur är en viktig del i hållbarhetsarbetet, anser Cantby. Tillsammans med SML fastigheter, som jobbat med solceller och minskad miljöpåverkan, har NAV jobbat emot utvecklingen för en framtida, fossilfri kommun, framhåller han.

– Vår samverkan med NAV, som installerat laddstolpar innebär att vi nu ta ytterligare steg emot en hållbar köpstad. Nu kan kunder ladda sina elbilar under tiden de handlar, föreslår Martin Axeheim, SML fastigheter.

NAV underhåller i nuläget fyra parkeringsplatser för laddhybrider och elbilar. Satsningen har delvis finansierats genom bidrag från Naturvårdsverkets så kallade "klimatklivspengar".

Klimatpriset

Sedan 2012 har klimatpriset getts ut till en person, organisation eller företag som som gjort ett utmärkande bra klimatarbete. Nomineringarna är det Jönköping läns invånare som står för.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan