Annons

Annons

Annons

Simning

Nässjösimmarna levererade direkt på SM

EM-resenärerna gav fina besked och juniorerna visade framfötterna.

Ungefär så kan Jönköpings SS första SM-dag i Landskrona sammanfattas

Hanna Eriksson gick en hård kamp om guldet på 200 meter fritt men fick nöja sig med silver.

JSS-stjärnan Victor Johansson har sedan länge haft siktet inställt på EM i Glasgow senare i sommar och SM-tävlingarna är för honom bara ett kul inslag i träningen.

Annons

– Målet är att ligga på 70–80 000 meter den här veckan, berättar Johansson för SVT om den tuffa träning som han inte har några planer på att pausa bara för att det råkar vara SM.

Men trots att JSS-simmaren är allt annat än formtoppad till loppen i Landskrona var han precis som väntat helt överlägsen på 1500 meter frisim. Redan efter första hundringen hade han ryckt åt sig en solklar ledning och sedan drog han ifrån och vann med en halv minuts marginal.

Annons

Tiden 15.28.14 var en bra bit ifrån hans personliga rekord men annat var inte heller att vänta och Johansson var nöjd.

– Jag är inne i en hård träningsperiod och att gå härifrån men 15.28, det är bra, särskilt med tanke på att jag har haft lite sjukdomar under våren. Och det är alltid kul att få lite extra SM-guld.

Victor Johansson vann som väntat 1500 meter frisim.

Och efter de 1500 var det bara att hoppa i igen för att simma av och lägga ytterligare ett antal meter till de som ”måste” simmas den här veckan också.

– Synd att avsimningsbassängen här i Landskrona bara är 17 meter men å andra sidan har jag ju fått höra att det är vändningarna jag måste träna på, så det kanske bara är bra.

Hanna Eriksson, som också klar för EM, gick en kamp om guldet på 200 meter frisim mot Helsingborgs Louise Hansson. Hansson såg ut att ha segern som i en liten ask vid sista vändningen men Hanna Eriksson avslutade starkt, utmanade verkligen under de sista meterna men fick nöja sig med silver, slagen med drygt fyra tiondelar. Erikssons tid 2.00.90 är i paritet med vad hon simmat tidigare och en hundradel långsammare än den tid som gav JSM-guld på förmiddagen.

Annons

Annons

I seniorfinal på 100 meter fritt var Forserumskillen Daniel Forndal femma. Vetlandatjejen Klara Thormalms 2.37.16 på 200 meter bröstsim innebar brons i junior-SM och Klara var också med i laget som tog JSM-guld på 4x100 meter frisim. Övriga i laget var Hanna Eriksson, Alice Müllern och Wilma Johansson.

I seniorfinalen på 4x100 fritt tog Alma Thormalm Wilma Johanssons plats och JSS slutade på fjärde plats, bara fyra tiondelar efter bronslaget från Malmö.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan