Annons

Annons

Annons

Friidrott

Sommarvecka avslutas med populärt lopp

Text: 

På lördag anordnas motionsloppet Norra Vi-flåset för åttonde gången. Förutom att förra årets nyhet med barnklasser finns kvar, anordnas i år även en gångklass för de som föredrar att promenera.

Bild från förra årets upplaga av Norra Vi-flåset. Arrangören Henning Pedersen hoppas på lika stort intresse på lördag när loppet anordnas för åttonde gången.

Deltagarna kan välja mellan distanser på 4,5 eller 6,5 kilometer. I dessa två klasser sker tidtagning för damer respektive herrar. För barnen finns en kortare bana på 700 meter, som de får välja att ta sig runt ett varv eller två och efteråt får alla ett pris.

Annons

Annons

– Barnloppet började vi med förra året och det blev jättebra då. Jag hoppas på bra tillslutning i år också, säger tävlingsansvarig Henning Pedersen.

Starten för alla distanser går vid badplatsen i Norra Vi, och det går att anmäla sig i förväg eller på plats.

Promenad nytt alternativ

Nytt för i år är en gångklass för distansen på 4,5 kilometer, utan tidtagning.

– För de som är lite äldre eller helt enkelt föredrar att ta en promenad, säger Henning Pedersen.

Han hoppas på lika många deltagare som förra året. Då tog sig runt 80 personer runt de olika distanserna. Banan består av blandad terräng med en del grusväg och skog.

– Sista biten är den tuffaste med en brant uppförsbacke.

Lördagen blir också sista dagen för den pågående sommarveckan i Norra Vi hembygdsförening. Efter loppet går det att ta sig till församlingshemmet där det finns servering. På kvällen avslutas sommarveckan med fest i hamnen vid Vassviken och uppträdande av bandet Frazzes från Linköping.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan