Annons

Annons

Annons

Dubbelmordet i Mantorp

Mullsjöbon döms till livstids fängelse

Under onsdagen kom domen från Göta Hovrätt mot Mullsjöbon som var misstänkt för dubbelmordet i Mantorp. Hovrätten fastställer tingsrättens beslut att han ska dömas till livstidsfängelse.

Mullsjöbon döms till lagens strängaste straff, fängelse i livstid, för mordet av ett äldre par i Mantorp. Mannen ska också betala sammanlagt 615 000 kronor i skadestånd till parets anhöriga.

Den var den 11 juni 2017 som ett äldre par mördades i sin bostad strax utanför Mantorp. Efter en omfattande polisutredning grep polisen en ung familjefar i Mullsjö. Mannen knöts till morden via teknisk bevisning, bland annat i form av DNA på delar av en handske som hittades på brottsplatsen.

Enligt hovrätten tyder det mesta på att Mullsjöbon mördat paret för att förverkliga de fantasier han haft om att skada och döda andra människor.

– Bevisningen mot mannen är mycket stark. Han kan knytas till brottsplatsen och till det dödliga våld som paret har utsatts för, säger hovrättsrådet Christer Ganelind.

Annons

Annons

Mullsjöbon har hela tiden förnekat att han mördat paret. Enligt honom var han i parets bostad tillsammans med två andra män, dock har han inte har berättat vilka de är. Han har erkänt att han var med och tejpade paret, men att han lämnade huset när de fortfarande var i livet.

– Det finns inte några omständigheter som talar för att någon annan än mannen i 20-årsåldern är skyldig till morden. Den rättsmedicinska utredningen är helt förenlig med att "Mullsjöbon" är den som har dödat paret och de oidentifierade fingeravtrycken har inget omedelbart samband med morden, säger Christer Ganelind.

Mullsjöbon ville i första hand frias helt från mord och i andra hand dömas till ett tidsbestämt fängelsestraff på 18 år enligt mannens advokat. Hovrätten väljer däremot åklagarens parti och dömer honom till livstids fängelse.

– Jag delar hovrättens slutsatser helt och hållet, det finns ingen tvekan enligt min uppfattning om att det är den här mannen som har gjort sig skyldig till morden. Och med tanke på det lidande, ångest och det våld som de döda makarna har utsatts för så finns det inget alternativ till livstids fängelse, säger åklagare Helene Gestrin till SVT Öst.

Mullsjöbons försvarsadvokat ger också sin syn på domen.

Annons

– Det är en välskriven dom där man har bemött de invändningar som försvaret haft, men man delar inte den bevisvärdering som försvaret gör, säger Henrik Lindblom till SVT Öst.

Annons

Han har ännu inte varit i kontakt med sin klient, Mullsjöbon, men de ska snart diskutera huruvida de ska överklaga eller inte. Henrik Lindblom har tidigare berättat för JP att chanserna för att det blir en överklagan är små.

– Nja, alltså den möjligheten finns ju i teorin men det är ett rent bevismål och det finns ju egentligen inga rättsfrågor som HD kan ha intresse av att pröva. Så det tror jag är väldigt svårt, sannolikt så kommer det att sluta här i Hovrätten, sade Henrik Lindblom då.

Mullsjöbon kommer att hållas häktad fram till att fängelsestraffet verkställs.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan