Annons

Annons

Annons

Nässjö Centrum

Överklagar inte friande våldtäktsdom

Tisdag denna veckan var sista dagen att överklaga hovrättsdomen mot den pojke som frikändes för misstankarna om våldtäkt av en flicka under 15 år. Men flickans advokat har valt att inte överklaga.

Det kom inte in någon överklagan mot den hovrättsdom som frikände pojken som tidigare var misstänkt för våldtäkt av minderårig.

Hovrättens dom står fast i målet där en pojke frikändes för våldtäkt mot barn efter att tidigare ha blivit fälld i tingsrätten.

Annons

Annons

Det var tidigare i år som tonåringarna ska ha haft sex på en offentlig toalett. I tingsrätten dömdes pojken till 150 timmars samhällstjänst och skulle betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.

Domen överklagades av pojkens advokat och hovrätten bedömde att det var ett ömsesidigt beslut och att inget tydde på att flickan befunnit sig i underläge.

Att flickan ångrade sig efteråt har enligt hovrättens dom inget betydelse i sammanhanget. Pojken ska inte heller haft anledning att tro att flickan var minderårig då hon, enligt domstolens handlingar, uppgett att hon var 15 år.

Flickans advokat har valt att inte överklaga till högre instans och domen står därför fast. Pojken är helt frikänd.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan