Annons

Annons

Annons

Annons

Kvarnarp

Kommunen vill ha bostadsområde

Per Sixtensson (C) inväntar detaljplanen kring bebyggelsen av Kvarnarps åkermark, känd som Jordgubbsfältet, och är beredd att lyssna till Naturskyddsföreningens åsikter.

Annons

En majoritet av kommunstyrelsen är positiv till bebyggelseplanerna på det så kallade Jordgubbsfältet i Kvarnarp. Men Per Sixtensson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, vill inte hasta fram något beslut.

LÄS MER: Aktivt motstånd mot bebyggelse

– Vi har säkert en läxa att göra också, säger han, angående Naturskyddsföreningens kritik av politikernas kunskapsbrist om området.

Annons

Han hade personligen inte möjlighet att komma när Naturskyddsföreningen bjöd in till informationskväll med kulturvandring i juni. Men han påpekar att det är viktigt med en bra dialog med medborgarna.

Annons

Som det ser ut nu är kommunens målsättning att det ska bli ett nytt bostadsområde i Kvarnarp, men inget formellt beslut är taget än.

Enligt, Mikael Wärnbring, chef för samhällsbyggnadssektorn, ska en detaljplan presenteras på nämndens möte 19 september och om nämnden är nöjd kommer samrådsmöten ske.

– Det här är inget som ska hastas fram, säger Per Sixtensson. Jag har all respekt för de som är oroliga, men en detaljplan betyder inte att varje kvadratmeter behöver bebyggas.

Till toppen av sidan