Annons

Annons

Annons

Mordet i Tovrida

Tovridamordet upp i Hovrätten – åklagaren presenterar ny bevisning

Idag inleds rättegången om det misstänkta mordet i Tovrida förra hösten. Nu är det bara den yngre mannen av de båda som åtalades vid Jönköpings tingsrätt. Åklagaren ska ha ny bevisning och presentera ett nytt vittne, rapporterar P4 Jönköping.

En 47-årig man hittades död i en bostad i Tovrida, utanför Lekeryd.

Det var i november förra året som en 47-årig man hittades död i en bostad av några besökare som var där på fest. En man i 50-årsåldern och en man i 60-årsåldern åtalades för mord men båda friades vid tingsrätten för att det inte ansågs bevisat att någon av dem skjutit mannen. Obduktionen visade att han hade blivit skjuten i ansiktet flera gånger.

Annons

Annons

– Jag tycker att tingsrätten bör göra en större helhetsbedömning av bevisningen och inte se till varje enskild omständighet för sig, det är så många omständigheter att vi tycker att det är sannolikt, sa åklagaren Jessica Andersson efter att männen friats.

Åklagaren överklagade domen till hovrätten, men det är bara den yngre mannen av de båda som nu är föremål för rättegången i hovrätten. Enligt P4 Jönköping ska åklagaren presentera ny bevisning och ett nytt vittne.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan