Annons

Annons

Annons

Hörle/Rusken

Misstänkt för skolvåldtäkt begärs häktad

Text

Den elev som misstänks ha våldtagit en lärare på en gymnasieskola i Jönköpings län har begärts häktad. Den misstänkte eleven nekar till brottet.

– Jag bedömer att det finns sannolika skäl för att han ska kunna häktas, säger jouråklagare Klas Lööf till Hall Media.

Våldtäkten ska, enligt polisen, ha skett i ett rum på skolan samtidigt som det pågick lektioner i andra delar av skolbyggnaden. OBS! Genrebild från en skola. Ingen person på bilden har något med händelsen att göra.

Enligt lärarens polisanmälan ska våldtäkten ha skett på gymnasieskolan i fredags. Den misstänkte eleven, som är i 20-årsåldern, har anhållits och har förhörts av polisen.

Annons

På onsdag eftermiddagen lämnade jouråklagare Klas Lööf in en häktningsframställan. Häktningsförhandling i tingsrätten kommer att ske under torsdagseftermiddagen.

Annons

Enligt häktningsframställan som lämnats in till tingsrätten har brottet ägt rum mellan 12.50 och 13.30 i fredags. Som häktningsskäl har åklagaren angivit att det finns risk att den misstänkte förstör utredningen eller undanröjer bevis om han släpps på fri fot. Åklagaren begär också om tillstånd att få ålägga eleven restriktioner.

Den misstänkte eleven förnekar brott.

Har eleven medgett att han varit på platsen och träffat läraren?

– De detaljer som kommit in under förhören går jag inte in på. Utredningsåtgärder har gjorts av polisen och ska nu sammanställas, säger Klas Lööf.

Även elevens advokat Gustaf Ljunggren är mycket förtegen kring vad hans klient sagt i förhör.

– Han förnekar. Jag kan inte gå in närmare i detalj, säger Ljunggren.

Har han varit på den aktuella platsen vid den aktuella tidpunkten för brottet?

– Jag vill inte kommentera det närmare, säger Ljunggren.

Känner din klient läraren som anmält våldtäkten?

– Inga kommentarer, säger Gustaf Ljunggren.

Jag antar att ni kommer att bestrida häktningen eftersom han förnekar brott?

– Naturligtvis, det ligger i sakens natur när man förnekar ett brott.

Hur mår din klent efter att anklagelserna om våldtäkten riktats mot honom?

– Det ligger i sakens natur att man rent generellt inte mår bra av att vara anhållen. Arresten är inget trevligt ställe. Men jag vill inte gå in på hur han mår, säger Ljunggren.

Annons

Annons

Fallet där en elev misstänks ha våldtagit en lärare på en gymnasieskola i Jönköpings län har blivit uppmärksammat i media, långt utanför länsgränsen. Att det är så är inte helt oväntat, enligt Ljunggren.

– Jag har inte tillgång till någon statistik, men jag föreställer mig att det är ytterst ovanligt i Sverige att en elev misstänks för våldtäkt mot en lärare, säger Ljunggren.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan