Annons

Annons

Annons

Friidrott

Elin Holmstrand klarade 40 varv runt Ingsbergssjön

Text: 

Nässjö sextimmars runt Ingsbergssjön har genomförts för tredje gången.

Tretton tappra löpare sprang sex timmar runt Ingsbergssjön i centrala Nässjö - meste löparen, Elin Holmstrand från Strömsnäsbruk, mäktade med hela 40 varv.

– I år var det 19 personer som hade anmält sig och av dessa kom 13 till start, berättar . De anmälda kom i år från Nässjö, Åtvidaberg, Tenhult, Västerås, Kaxholmen, Ormaryd, Visby, Stockaryd, Norrköping, Strömsnäsbruk, Hult och Kalmar. Samtliga startande lyckades också fullfölja, berättar Mattias Sundkvist, en av initiativtagarna till loppet.

Annons

Annons

Starten gick klockan tio på förmiddagen och slutsignalen ljöd klockan fyra på eftermiddagen.

– Elin Holmstrand från Strömsnäsbruk och tidigare Nässjöbo, var den som tog sig flest varv runt sjön. Hon klarade av hela 40 varv på de sex timmarna, en totalsträcka på imponerande 62 800 meter.

Korv, kakor och choklad ger energi

Deltagarna sprang medsols runt sjön och hade tillgång till "Parkhyddans" toalett, framhåller Sundkvist.

– Bryggan vid sjökanten var startplats tillika energistation under loppets gång. Varje löpare får göra sina egna pauser, men vi tillhandahåller energi i form av korv med bröd, energikakor, vetebullar, kexchoklad, chokladbollar och liknande, berättar Mattias.

Tanken är att köra ett nytt sextimmarslopp även nästa år.

– Planen är att loppet återkommer och vi siktar på första helgen i september 2019, framhåller Mattias Sundkvist.

Alla får vara med och springa

Sextimmars är öppet för vem som helst att vara med, men det krävs viss uthållighet och envishet. Det går även bra att gå runt sjön även om de flesta brukar springa.

– Idén till sextimmars var att arrangera ett lopp av mer enkel natur, inte så avancerat som många maraton och stadslopp runt om i landet, där det kan vara rätt dyra startavgifter. Plus att man ska hitta någonstans att bo och så vidare. Här har vi ett lopp som inte är så märkvärdigt och inte kostar mycket att starta i heller, vi springer och går för att det är roligt, menar Mattias Sundkvist.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan