Annons

Annons

Annons

Biskop Martin Modéus ska visitera Södra Vedbo pastorat

Text

Södra Vedbo pastorat ska nu visiteras av biskop Martin Modéus. Ett av syftena med besöket är att stärka församlingarna i uppdraget och att fördjupa samhörigheten i Linköpings stift.

Biskop Martin Modéus besöker Södra Vedbo pastorat för visitation.

Biskop Martin Modéus ska visitera Södra Vedbo pastorat, något som inleds under onsdagen den 10 oktober. Visitationen av pastoratet är uppdelat i två besök, då pastoratet är stort och består av sju föreningar.

Annons

Annons

Pastoratet bildades 2014 och består av församlingarna Eksjö, Hult-Edshult, Hässleby-Kråkshult, Höreda, Ingatorp-Bellö, Mellby och Norra Solberga-Flisby. Det är första visitationen för det relativt nya pastoratet.

Vid det första besöket så är det Eksjö som ligger i fokus. Vid det andra besöket, 4-6 december, är det övriga församlingar som ska visiteras.

När sådana här visitationer görs skiljer de sig mycket från hur det var vid biskopsbesök förr. När biskopen gör besök nu är det mer för att inspirera än för att inspektera. Det är församlingsbor, anställda och förtroendevalda medarbetare som kommer att få träffa biskop Martin Modéus, samt medarbetare från stiftskansliet i Linköping.

Den 9 december hålls en visitationsmässa i Eksjö kyrka. Här kommer biskop Martin att summera sina intryck av pastoratet.

LÄS MER: Nya pastoratet är här

LÄS MER: Ett år med Södra Vedbo pastorat

Annons

LÄS MER: Ny mandatperiod för pastoratet: "Spännande och utmanande"

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan