Annons

Annons

Annons

Nässjö

Bil krockade med kor

Text

Vid 04-tiden på natten körde en skåpbil in i en koflock som förirrat sig upp på en väg i Nässjö kommun. Det var snöfall och mycket besvärligt väglag på platsen vid händelsen.

En skåpbil kolliderade med kor som befann sig på vägen mellan Solberga och Flisby natten mellan fredag och lördag.

Det var mycket snöigt vid olyckstillfället.

Några av korna dog vid olyckan, uppger polisen.

Bilen fick bärgas men föraren klarade sig utan fysiska skador.

Annons

Annons

Det ska ha varit ett 20-tal kor som hade rymt och förirrat sig upp på vägen mellan Solberga och Flisby under natten till lördagen.

– Vid klockan 03.50 fick vi först ett samtal från någon som hade lyckats passera koflocken och ville varna. Då började vi titta på om vi kunde lyckas få tag på ägaren. Men efter bara tio minuter fick vi in från SOS att en bil hade kört på ett antal kor, säger Torbjörn Lindqvist, polisens vakthavande befäl.

Bilisten blev inte fysiskt skadad men chockad, uppger polisen.

Enligt räddningstjänstens insatsledare på platsen Lars-Johan Lantz var det inga kor kvar på vägbanan när han kom till platsen.

– De flesta verkade ha tagit sig tillbaka till hagen. Men jag såg minst en som haltade, jag vet inte om de fick kalla på veterinär sedan, säger Lars-Johan Lantz.

Enligt polisens uppgifter tidigt på lördagsmorgonen hade några djur skadats och några dött. Men senare på dagen framkom det att det var oklart om några djur dött eller behövt avlivats i samband med händelsen.

– I larmet som kom in var uppgifterna att några var skadade och några döda, säger polisens presstalesperson Björn Öberg, men detta var initiala uppgifter och inget som polisen fått bekräftat senare.

Polisen lyckades få kontakt med en anhörig till boskapsägaren, som i sin tur kontaktade ägaren. Ägaren tog sig till olycksplatsen under natten, uppger Torbjörn Lindqvist.

Annons

Det snöade på Höglandet under natten och räddningstjänsten meddelade att det var mycket dåligt väglag på platsen.

Bilen som krockade med korna behövde bärgas. På flera håll i länet, framför allt Höglandet, skedde många halkolyckor från fredagskvällen fram till lördag förmiddag.

Även på riksväg 27 söder om Anderstorp hade en personbil kört i diket vid 05.45 på lördagsmorgonen. När räddningstjänsten kom till platsen var det inga personer kvar. Polisen fick tag på ägaren som meddelade att en familjemedlem kört bilen. Det finns inga uppgifter om att föraren ska ha skadats.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan