Annons

Annons

Annons

Annons

Eksjö

Flera bilar körde av vägen när snön kom

OBS: Bilden är en genrebild.

Annons

Flera halkolyckor inträffade på Höglandet under fredagen och lördagen när snöfallet drog in. På riksväg 40 blev lastbilar stående i backar och trafiken påverkades, uppger polisen.

På flera håll föll även träd över vägar och hindrade trafiken.

Räddningstjänsten ryckte ut på flera avåkningar på Höglandet under fredagskvällen, bland annat på väg 31 mellan Nässjö och Vetlanda och väg 761, söder om Sävsjö.

Avåkningarna fortsatte under lördagens morgon och förmiddag. Vid 07.30 på lördagen kom larm om att två bilar kört av väg 40 i i närheten av Tannarp mellan Eksjö och Nässjö. När tidningen kontaktade SOS Alarm visade det sig att ytterligare en halkolycka skett på sträckan, lite närmare Gisshultsrondellen. Inga personer skadades i någon av dessa olyckor, enligt SOS larmoperatör.

Polisen meddelade att vid den tredje av dessa händelser hade en bil fått sladd, snurrat runt och sedan blivit stående mitt i vägen utan att få igång bilen. I samband med att bilen stod i vägen blev det trafikstörningar och köer. Bland annat en lastbil ska ha fastnat i backen när trafiken rullade sakta, uppger polisen.

Annons

Annons

Strax efter klockan 08.00 hade även en annan lastbil fastnat i en annan backe på sträckan, denna gång närmare Abborravik. Polis larmades ut till båda platserna för att dirigera trafiken.

På riksväg 31/47, i höjd med Björköby nordväst om Ekenässjön, körde en bil av vägen vid 09-tiden. Inga personer skadades.

Polisen: ”Ta det lugnt”

Räddningstjänsten uppmanade trafikanter att köra försiktigt.

– Det är väldigt halt på vägarna. Jag uppmanar alla trafikanter, om man nu måste ge sig ut, att ta det försiktigt, sa Rickard Lindqvist, inre befäl på räddningstjänsten på fredagskvällen.

Även polisen uppmanar till försiktighet i trafiken på lördagen.

– Precis som förra året så blir det halt när snön kommer. Ta det lugnt och se till att hålla extra avstånd till framförvarande fordon. Och har man sommardäck på bilen så kanske man ska överväga om man ska ge sig ut över huvud taget, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Träd föll

Tyngden från snön i samband med kraftig blåst gjorde även att träd föll över vägar under lördagen, bland annat på riksväg 31/47 i närheten av Björköby. Räddningstjänsten åkte ut och avlägsnat flera träd under morgonen.

Träd föll även vid järnvägen och orsakade elfel. Det blev därför stopp i tågtrafiken på de flesta håll i länet under dagen.

Under natten inträffade en olycka i Nässjö kommun, mellan Solberga och Flisby, där en bil körde på kor som stod på vägen. Där var väglaget mycket dåligt, uppger räddningstjänsten.

Annons

Bil voltade

Vid Lenhovda söder om Vetlanda voltade en bil av Oskarshamnsvägen under natten.

– Bilen fick sladd och föraren lyckades inte parera den så bilen voltade ett varv ner i diket och landade på sidan, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Syd.

Två personer färdades i bilen, en klarade sig utan skador medan den andra klagade på smärtor i rygg och nacke samt hade skärskador i en hand, uppger polisen. Bilen fick bärgas.

Annons

Annons

Till toppen av sidan