Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

MP vill göra det enklare att hitta

Text

Gör det enklare att hitta bland annat motioner på kommunens nya webbplats. Förslaget kommer från Miljöpartiet.

Så här ser den ut, startsidan på kommunens nya webbplats.

Förra veckan lanserade Aneby kommun en ny hemsida. Den erbjuder en renare design och förbättrad service. På startsidan finns till exempel sex huvudingångar, en för varje verksamhetsområde och en digital anslagstavla där bland annat protokoll publiceras.

Annons

Annons

Miljöpartiet tycker det är enkelt att få en klar överblick över kommunens verksamhet. Däremot finns det synpunkter på hur motioner, interpellationer och medborgarförslag presenteras.

– Det går inte att hitta på den nya webbplatsen, säger Jan-Olov Adolfsson.

Saknar översikt

Han saknar en översikt där man kan se vilka motioner, interpellationer och medborgarförslag som är lagda, när man beräknar att de ska behandlas och när de är behandlade samt ett protokollsutdrag med datum och paragraf.

– Den enda möjlighet som finns nu är att i efterhand gå in och läsa protokoll, men det är både besvärligt och tidsödande för den enskilde medborgaren. Och man vet kanske inte ens vad man ska leta efter.

Nu har Miljöpartiet lämnat en motion till kommunfullmäktige. Den handlar om att göra det enklare för medborgare att ta del av kommunens verksamhet och därmed främja den demokratiska processen.

Kravet är att kommunen på sin hemsida lägger in sökrubrikerna lagda motioner, behandlade motioner, medborgarförslag, behandlade medborgarförslag samt interpellationer. Miljöpartiets önskan är att det ska ske med början från föregående mandatperiod.

Läs mer: Hon leder webbsatsning

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan