Annons

Annons

Annons

Vetlanda

Nu inleds mordförhandlingarna i hovrätten - vill se sänkt straff

Det var i april i år som ett mord skedde på en efterfest i Vetlanda där en man i 35-årsåldern miste livet. Nu tas fallet upp i Göta Hovrätt, då den dömde mannen vill att hovrätten ska ogilla åtalet i sin helhet.

En man i 35-årsåldern miste livet på en fest i Vetlanda efter att ha blivit knivskuren i halsen. En man i 25-årsldern dömdes senare till 18 års fängelse för för mordet, men även för mordförsök och grov misshandel på en vän. Domen gällande grov misshandel ska dock ha skett en tid innan efterfesten med den tragiska utgången.

Den dömde mannen överklagade tingsrättens dom och nu tas fallet åter upp, denna gången av Göta hovrätt. Förhören som hölls i Eksjö tingsrätt kommer att spelas upp under förhandlingarna, som inleddes under måndagen.

Annons

Annons

I överklagan går att läsa att den dömde mannen yrkar på att hovrätten ska ogilla åtalet i dess helhet och alternativt yrkar mannen på att åtalspunkten där han dömdes för mord på mannen i 35-åldern ska bedömas som grov misshandel, samt grovt vållande till annans död.

Den dömde mannen menar att han inte hade för avsikt att döda mannen och att denne först angripit honom.

Dessutom yrkar mannen att åtalspunkten gällande försök till mord på sin dåvarande nära vän ska bedömas som grov misshandel då han inte hade för avsikt att döda honom. Gällande incidenten med vännen som skedde innan mordnatten, där mannen dömdes för grov misshandel, yrkar han på att det ska bedömas som misshandel av normalgraden, samt att påföljden och de enskilda anspråken nedsätts väsentligt.

I båda fallen yrkar mannen på att straffet ska sänkas.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan