Annons

Annons

Annons

Bandy

Bandyspelare stängs av efter rasistattacken

Text

En spelare i Jönköping Bandy blev i fredags utsatt för rasistiska glåpord av en spelare i motståndarlaget. Nu väljer Målilla att stänga av spelaren.

Målilla agerar efter rasistattacken på en JB-spelare.

Det var efter fredagens division 1-match i bandy som en Målillaspelare kallade JB-spelaren Cormac Åhlström-Horgan "jävla neger". Åhlström-Horgan skrev om händelsen på sin twitter och det spreds sig snabbt.

Annons

Annons

– Jag har fått ett väldigt bra stöd från den egna klubben och bra stöd från hela bandysverige. Det är hur många som helst som skrivit och säger att det är starkt av mig att berätta, sa han till JP under lördagen.

Nu har Målilla valt att agera. Man stänger av sin spelare i två veckor.

"Vi som förening ska påskynda vårt redan startade värdegrundsarbete. Redan idag inleder vi samtal med våra spelare och ledare om värderingar och hårda ord, vi fortsätter med dessa samtal i samtliga lag under kommande vecka. Vi vill även framhäva vår spelares agerande och ångerfullhet efter händelsen. Han tog personlig kontakt med utsatt spelare och hans familj och under lördagseftermiddagen träffades de, vår spelare bad om ursäkt och visade tydligt sin ångerfullhet. Vidare samtal kommer att föras mellan vår styrelse och vår spelare angående händelsen och hur vi jobbar vidare. Föreningen kommer att stänga av spelaren från seniormatcher i 2 veckor från händelsen, avstängningen upphör 2018-12-08", skriver klubben på sin hemsida.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan