Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

Nobben för motion om motioner

Text

Miljöpartiet vill publicera bland annat motioner på kommunens hemsida. Det är ett förslag som inte ser ut att gå igenom.

Startsidan på kommunens nya webbplats.

Nyligen lanserades kommunens nya webbplats. Den erbjuder renare design och förbättrad service.

Annons

Miljöpartiet tycker visserligen att man enkelt får överblick över kommunens hemsida, men har synpunkter på att det inte går att hitta motioner, interpellationer och medborgarförslag där.

Annons

I en motion till kommunfullmäktige föreslår MP att motioner och interpellationer från politiska partier och medborgarförslag ska publiceras på webbplatsen.

När allmänna utskottet behandlade ärendet blev förslaget att motionen ska avslås.

Utskottets ordförande Lars-Erik Fält (C) påpekar att medborgarna, via kommunens webbplats, alltid har möjlighet att ta del av kallelsen till kommunfullmäktige. Det gäller även protokoll, när de har justerats.

– Vi håller också, tillsammans med kommunerna på Höglandet, på att införa ett nytt dokument- och ärendehanteringssystem. Det ska göra det enklare att hitta för den som besöker hemsidan, säger han och fortsätter:

– Att redovisa motioner och interpellationer anser vi vara ett rent partipolitiskt arbete, det är inte information som hör hemma på kommunens hemsida.

Fälth konstaterar också att det varierar hur många motioner ett parti lämnar in.

– Många frågor tas i stället upp direkt i utskotten. Om ett parti vill visa att man skriver många motioner tycker inte vi att det är kommunens uppgift att redovisa det på webbplatsen.

Läs mer: Hon leder webbsatsning

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan