Annons

Annons

Annons

Herräng

Postnord varnar för falska sms: ”Tryck inte på länken”

Postnord varnar för en ny våg av bluff-sms.

– Vi uppmanar den som har fått sms:et att genast radera det utan att klicka på några länkar, skriver Postnord på sin Facebook-sida.


Postnord varnar för en ny våg av bluff-sms.

Julen är en intensiv period för Sveriges postoperatörer. Men mitt i julruschen varnar Postnord nu för en ny typ av bluffmeddelanden. En läsare till Aftonbladet berättar att de falska sms:en hamnar i samma tråd som ens tidigare meddelanden från företaget.

Annons

Annons

– Det här bluff-sms:et – som ser ut att ha skickats från våra servrar, men som naturligtvis inte har gjort det – har vi känt till en kortare tid. Vi håller på att undersöka varför sms:et ser ut att ha skickats från oss, säger Julia Spector, presschef på Postnord, till Aftonbladet.

Postnord har även gått ut med varningen på sin egen Facebook-sida.

– Kontrollera noga vem som är avsändaren. Vi uppmanar den som har fått sms:et att genast radera det utan att klicka på några länkar, skriver företaget.

Jan Olsson, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, berättar för Aftonbladet att bluff-sms:en är lite "snyggare" än liknande bedrägeriförsök:

– Men egentligen är det samma sak. De skickar något som ser ut att komma från någon som du har ett förtroende för. Klicka inte på något.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan