Annons

Annons

Annons

Herräng

Glädjebeskedet i fattiga januari – fler kan få skatteåterbäringen redan i april

Nu kan ännu fler få tillbaka från skatten redan i april. Skatteverket har ändrat sina villkor för de som bara ska godkänna sin deklaration utan att ändra någonting i den, skriver TT.

Nu blir det enklare att få skatteåterbäringen redan i april.

Antalet svenskar som kan få sin skatteåterbäring redan i april, är fler än året dessförinnan. I år räknas nämligen tre miljoner svenskar kunna få sin skatteåterbäring i april, medan siffran låg på en miljon ifjol.

Annons

Annons

"Alla som bara ska godkänna sin deklaration, utan ändringar och tillägg, och gör det senast den 2 april i år kan få sin skattebäring redan i april", säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Kravet för att man ska kunna få sin skatteåterbäring redan i april, är att man är ansluten till en säker digital brevlåda för myndighetspost. Genom att vara ansluten till en digital brevlåda den 28 februari, kommer deklarationen senast den 13 mars. Dock dröjer det aningen för den som inte är ansluten till en digital brevlåda – då kommer pappersdeklarationen mellan den 15 mars och 15 april. Från och med den 19 mars går det att deklarera på Skatteverkets hemsida eller i deras app.

De ändrade villkoren gäller även för de som deklarerar med papper, skatteåterbäringen kan även för dessa personer komma tidigare. Förutsättningarna för detta är att man har deklarerat senast den 2 maj för att sedan få sin skatteåterbäring i juni.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan