Annons

Annons

Annons

Flera olyckor på fredagen – varning för svår halka

Text

Flera trafikolyckor inträffade i länet under fredagsförmiddagen. Räddningstjänsten gick därför ut med en varning om att det är glashalt på flera platser i Jönköpings län.

Vid 10.40-tiden på fredagen inträffade en olycka på riksväg 31/40 mellan Nässjö och Jönköping. Enligt de initiala uppgifterna rörde det sig om en singelolycka men när räddningstjänsten kom fram visade det sig att två bilar var inblandade i olyckan. Båda bilarna fick bärgas men inga personer behövde sjukhusvård, enligt SOS ledningscentral.

Olyckan ledde till vissa begränsningar i framkomligheten under räddningsinsatsen.

Annons

Annons

Vid 11.21 kom ännu ett larm om en olycka, den här gången strax utanför Vrigstad i riktning mot Sävsjö. Där hade en bil med fem personer, tre vuxna och två barn, varit inblandade i olyckan efter att en bil körde ut på en åker.

En av de vuxna fick föras med ambulans till sjukhus.

Klockan 11.32 kom ett larm om en olycka i Värnamo som skedde vid en förskola på Blåbärsvägen. Det ska enligt polisen ha varit en lättare sammanstötning och ingen person blev skadad.

– Det verkar vara halt på många platser, sa Monica Bergström, presstalesperson vid polisregion öst, då.

Vid 12.20-tiden skedde en incident på avfarten till riksväg 40 genom Jönköping vid Haga. Där ska släpet på en lastbil ha vikt sig varpå lastbilen blev stående på avfarten, uppgav SOS ledningscentral. Inga personer skadades och trafiken ute på riksväg 40 påverkades inte enligt SOS-operatören.

Vid 13.08 kom ett larm om en olycka i Hillerstorp. En bil hade då glidit av vägen och kört in i en lyktstolpe. Enligt Bernt Karlsson, yttre befäl på räddningstjänsten, blev föraren inte skadad men bilen behövde bärgas. Det ska enligt räddningstjänsten ha varit väldigt halt på vägen.

”Glashalt”

Räddningstjänsten gick ut och varnade om halkan som drabbade hela länet under fredagsförmiddagen.

Annons

– Det är glashalt. Vi får rapporter att de ropar in att det är väldigt, väldigt halt i större delen av länet så vi vill varna bilister att ta det försiktigt. Vi har haft ett antal olyckor som kommit in, säger Richard Lindqvist, inre befäl vid räddningstjänsten.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan