Annons

Annons

Annons

Herräng

Ny mätning: Så högt förtroende har väljarna för partiledarna

Efter den långa regeringsbildningen har väljarna nu tappat förtroende för flera partiledare, visar en undersökning från Novus.


Bland annat har Centerledaren Annie Lööfs förtroende minskat med fem procentenheter jämfört med den förra undersökningen.

Ebba Busch Thor (KD) och Stefan Löfven (S) har högst förtroende av väljarna. Annie Lööf (L) har rasat i undersökningen.

Efter fyra månaders lång regeringsbildning stod det den 18 januari klart att Sveriges nästa regering består av Socialdemokraterna och Miljöpartiet, där Stefan Löfven (S) blev statsminister.

Annons

– Januariavtalet bygger på tuffa kompromisser. Ingen fick allt, alla fick något. Den stora vinnaren, det är Sverige, sa Löfven då.

Annons

Jimmie Åkesson var inte lika belåten.

– Så länge jag följt politiken har jag aldrig stött på en mer märklig, absurd, mer bisarr regeringsbildning, sa Sverigedemokraternas ledare.

Löfven och Busch Thor högst förtroende

Efter den rekordlånga regeringsbildningen straffar väljarna nu flera av partiledarna. Det visar en ny undersökning från Novus, rapporterar SVT.

34 procent av de delaktiga i undersökningen anger att de har ganska eller mycket högt förtroende för Stefan Löfven, medan KD-ledaren Ebba Busch Thors förtroendesiffra ligger på 31 procent.

Ulf Kristersson (M) har tappat sex procentenheter och ligger nu på 26 procent, vilket är lika mycket som Jonas Sjöstedt (V).

Jimmie Åkesson har även han tappat i statistiken. 23 procent anger att de har förtroende för SD-ledaren. För Annie Lööf ser det inte heller så ljust ut. Från att som mest haft 40 procent i undersökningen ligger Centerledaren nu på 21 procent.

Jan Björklund (L), Isabella Lövin (MP) och Gustav Fridolin (MP) har 15, tolv och elva procent.

Faktum är att det bara är Miljöpartiets Isabella Lövin som har fått ökat förtroende jämfört med den senaste undersökningen av Novus, som gjordes i november. Hennes ökning går alltså från låga åtta procent till tolv.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan