Annons

Annons

Annons

Värnamo

Därför ska du jobba som lastbilschaufför

Ingenting står mellan dig och den vindlande vägen framför dig. Favoritmusiken spelar i stereon, vägskyltarna susar förbi och du vrider upp volymen. Låter det som något du skulle kunna göra och samtidigt få betalt för? Då är lastbilschaufförsyrket något för dig.

Flexibelt och en gemenskap som står emot allt. Så beskriver chauffören och VD:n Tommy yrket.

-Det här är en bransch där vi håller ihop, säger Tommy Boman på Boman Express. Det är ett häftigt jobb där ingen dag är den andra lik.

Boka transport med Boman Express

Annons

Annons

Uppväxt i hytten

Tommy växte själv upp i hytten. Hans pappa drev en speditionsfirma och de åkte på många långa lastbilsturer ihop.

-Så när det var skollov och sådär hängde jag med honom. Det var väldigt spännande att åka till Norge. Jag kommer ihåg att vi satt och käkade Indianpopcorn på kurviga vägar med stup på ena sidan och en bergvägg på den andra, berättar han.

Själv gick han fordonslinjen på gymnasiet men jobbade på ett lager- och logistikföretag innan han insåg att han ville vara sin egen. Det var så hans egna företag Boman Express kom till.

Stolthet

Jobbet som lastbilschaufför är flexibelt, spännande och varje dag är unik.

-För mig är det viktigt att vi ska vara den bästa arbetsgivaren en yrkeschaufför kan få. Vi internutbildar löpande med alltifrån ADR, YKB, eco-drive och HLR. Allt kan hända på vägarna och då vill jag veta att min personal kan hantera alla situationer.

-Jag vill att fler ska söka sig till oss i den här branschen i stort. Det är ett häftigt jobb och det finns en anledning till att man stannar. Vi har självklart kollektivavtal med schyssta villkor och löner. Det är något många aktörer uppskattar, så det är win-win för alla.

Arbetet som lastbilschaufför är också stabilt och omväxlande. Med rådande kompetensbrist är alla chaufförer otroligt viktiga, så är du en duktig chaufför med lite eget driv så står du aldrig utan jobb.

Annons

Annons

Chaufförernas egen spellista

Med tid över till musik

Chaufförerna spenderar många timmar bakom ratten. Vad gör man då för att hålla sig alert? På Boman Express lyssnar de flesta på musik, ljudböcker eller radio.

-Det är ett fritt jobb på så sätt. Man får mycket tid till att lyssna på sånt man tycker om och det roligaste av allt att träffa nya människor och uppleva nya miljöer, menar Tommy.

Joakim Quaade

Tommy Boman

Annons

Daniel Palmgren

Kontakta Boman Express

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan