Annons

Annons

Annons

Ishockey

Ottawa om Brännström: "Våra fans kommer älska honom"

Text

Ottawa bytte bort stjärnan Mark Stone och fick bland annat Erik Brännström i gengäld.

Nu uttalar sig klubbens General Manager om trejden och öser beröm över Nässjökillen.

– Våra fans kommer älska honom, säger Pierre Dorion.

Ottawa ser Nässjökillen Erik Brännström som en framtida stjärna i NHL.

Erik Brännström har ett händelserikt dygn bakom. Nässjökillen ingick i måndagens sena trejd som främst handlade om att stjärnan Mark Stone bytte Ottawa Senators mot Vegas Golden Knights.

Annons

I motsatt riktning gick just Brännström och forwarden Oscar Lindberg samt ett andraval i draften 2020.

Annons

Nu har Ottawas General Manager Pierre Dorion gjort ett uttalande om affären och han ser Erik Brännström som en nyckel i affären.

– Förutom att vara en enastående ung man med ett stort ledarskap, bra karaktär och mycket talang så är hans närvaro på isen elektrisk. Jag är övertygad om att våra fans kommer att älska honom, säger Dorion enligt TSN.

Det blev aldrig några NHL–matcher för Erik Brännström i Vegas. Däremot har Nässjökillen gjort en stark debutsäsong i AHL där han har noterades för sju mål och 21 målgivande passningar i Chicago Wolves.

Så sent som för några dagar sedan var Ottawas GM på plats och såg Brännström spela. Då gillade han verkligen vad han fick se från NHC–produkten i mötet mellan Wolves och Moose.

– Jag önskar att jag kunde tagit med mig alla våra fans på ett stort privatplan så att de hade fått se vad den här 19–åringen gjorde i den matchen och vad han har gjort hela säsongen i AHL. Jag vet att våra fans kanske tittar kortsiktigt men lita på mig, på lång sikt är det här en stjärna, säger Dorion.

Vägen till NHL–debut lär vara kortare i Ottawa. Men trots lovorden får Brännström nöja sig med AHL–spel ett tag till. 19–åringen inleder nämligen sin sejour i klubben med spel i Belleville Senators i farmarligan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan