Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hult

Nu ska det provfiskas i Försjön

Till våren eller sommaren planeras det provfiske i Försjön.

Annons

Kommunen ställer sig positiv till Movänta Fiskevårdsområdesförening ansökan om bidrag till provfiske i Försjön. Kostnaden som beräknas till 100 000 kronor delas upp mellan föreningen själva, länsstyrelsen och kommunen.

Att följa upp fiskbestående genom återkommande provfiske ger en bild av förändringar i art- och och storlekssammansättningen hos sjöns fiskfauna under tid.

Movänta Fiskevårdsområdesförening har sedan tidigare tillsammans med Länsstyrelsen upprättat och beslutat om en lokal förvaltning- och utvecklingsplan. Försjön pekas ut inom delprogrammet "Fisk i värdefulla vatten" som nationell värdefull ur naturvärdessynpunkt.

Annons

Annons

Nu har föreningen ansökt om ekonomiskt bidrag hos kommunen till provfiske i Försjön, en åtgärd som kommer att utföras av Länsstyrelsen i Jönköpings län den här säsongen.

Kommunen ställer sig positiv och anser att fiskevårdsföreningarnas arbete i kommunen är en viktig källa för att följa upp faunatillgången och därmed kvaliteten i kommunens sjöar och vattendrag.

Sedan tidigare har kommunen varit medfinansiär vid liknande åtgärder i bland annat Mycklaflon och Södra Vixen.

Totat handlar det om 100 000 kronor.

– Det är en trepartslösning med länsstyrelsen som står för en tredjedel, föreningen själva står för en tredjedel och kommunen står härmed för en tredjedel, säger Mikael Wärnbring, chef för samhällsbyggnadssektorn.

Bidraget från kommunen på cirka 33 000 kommer delas upp mellan samhällsbyggnadsnämnden och tillväxt- och utvecklingsnämnden.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy