Annons

Annons

Annons

Aneby

Snabba beslut utan debatt i fullmäktige

Text: 

Det blev en snabbt avklarad ärendelista, när kommunfullmäktige för första gången ägde rum i Furulidskolans matsal.

Kommunfullmäktige hade den här gången sitt sammanträde i Furulidskolans matsal.

Den relativt nyrenoverade lokalen kan eventuellt bli platsen för framtida sammanträden med fullmäktige. Måndagskvällens möte fick bli ett test.

Fredrik Persson, rätt nyanställd som beredskaps- och säkerhetssamordnare i kommunen, var inbjuden för att prata om säkerheten för politiker. Han gav den församlade skaran en del att tänka på (mer om det i en kommande artikel).

Annons

Annons

Själva ärendelistan klarades av i rask takt och utan någon särskild debatt.

En punkt på dagordningen var att ta ställning till utökad borgensram för Åsens by. Kulturreservatet har två projekt som pågår just nu (måltidsexport och viss ombyggnation) samt ytterligare ett investeringsprojekt på gång. I väntan på beviljat stöd från Jordbruksverket behöver stiftelsen tillfälligt utöka sin checkkredit.

En miljon

Kommunfullmäktige beslutade att säga ja till ytterligare en miljon kronor i kommunal borgen. Moderaternas tilläggsyrkande om krav på fortlöpande information om projekten samt ett tydligt slutdatum för den kommunala borgen avslogs.

Ytterligare ett beslut blev att inte indexreglera priset för dagens lunch på restaurang Druvan. Det innebär ett pris på 80 kronor även i år.

På sammanträdet i februari beslutade kommunfullmäktige att köpa fastigheten Haurida 1:12 av Haurida-Vireda församling. Sedan flera år tillbaka bedriver Aneby kommun förskoleverksamhet där. Eftersom det visade sig att justeringsmännen var jäviga, fick beslutet tas om, med nya justeringsmän.

Revierade ägardirektiv för Aneby Miljö & Vatten, Amaq, klubbades också. Även några val förrättades, av nya ledamöter till styrelserna Amaq och Åsens by. Ordförande för den förstnämnda blir Lars Asklöf (M) och för kulturreservatet Irene Oskarsson (KD). Lars-Erik Fälth (C) valdes till nämndeman i Eksjö tingsrätt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan