Annons

Annons

Annons

Förtroendekrisen för Emma Carlsson Löfdahl

Carlsson Löfdahl uppges ha mörkat bostadsupplägget

Text: 

Skandalen med riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahls bostadsaffär fortsätter.

Enligt Aftonbladet har hennes make tidigare ändå bott i lägenheten i Stockholm trots att Emma Carlsson Löfdahl har uppgett för riksdagen att så inte har varit fallet.

Skandalen med riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahls bostadsaffär fortsätter.

Den förre L-politikern Emma Carlsson Löfdahl från Eksjö valde den 11 mars att lämna Liberalerna till följd av bostadsskandalen. Hon har tills vidare ändå valt att behålla sin riksdagsplats och verka som politisk vilde.

Annons

Annons

Den omtvistade övernattningslägenheten i Stockholm har Emma Carlsson Löfdahl hyrt av sin make och har ändå begärt full ersättning från riksdagen. Det är tillåtet att hyra en lägenhet i andra hand och begära full ersättning, men eftersom Emma Carlsson Löfdahl har hyrt av en familjemedlem har det uppstått misstankar om att det kan röra sig om egen ekonomisk vinning.

Under tisdagen offentliggjorde åklagare att lägenhetsupplägget utreds som ett misstänkt bedrägeri. Dock är inte Emma Carlsson Löfdahl eller någon annan person i nuläget misstänkt för brott.

– Efter förutredningen har åklagaren kommit fram till att det finns skäl att gå vidare med en förundersökning, säger Åklagarmyndighetens kommunikationsdirektör Karin Rosander

På onsdagsmorgonen uppger Aftonbladet att hennes make ändå har bott i lägenheten under 2013 och 2014, trots att Emma Carlsson Löfdahl för riksdagen har uppgett att det är hon och hennes mamma som är lägenhetens hyresgäster.

FOTNOT: Tidningen har sökt Emma Carlsson Löfdahl för en kommentar, men har inte lyckats nå henne.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan