Annons

Annons

Annons

Fansen hyllar Hjalmarsson – prisas av klubben

Text

Säsongen är över för Niklas Hjalmarsson och Arizona Coyotes.

Men Eksjö HC–produkten kan i alla fall trösta sig med en fin hyllning från lagets supportrar och ett personligt rekord..

"The Hammer" har utsetts till den spelare i klubben som arbetar hårdast.

Arizona Coyotes defenseman Niklas Hjalmarsson (4) and Winnipeg Jets center Andrew Copp (9) tangles with one another during the first period of an NHL hockey game Sunday, Feb. 24, 2019, in Glendale, Ariz. (AP Photo/Ross D. Franklin)

Arizona Coyotes var länge med och slogs om en plats i NHL–slutspelet men hamnade till sist på fel sida av strecket. Därmed satte helgens match mot Winnipeg Jets punkt för den här säsongen.

Annons

I samband med det gick klubben ut med vilka spelare som satt störst avtryck under säsongen. Med på den listan finns Eksjö HC–fostrade försvararen Niklas Hjalmarsson.

Annons

Den defensivt skickliga försvararen har röstats fram av klubbens supportrar som den spelare som sliter hårdast för laget. Som ett bevis på detta fick han ta emot utmärkelsen "Jukka Nieminen Memorial Award".

"Hjalmarsson var enastående hela säsongen och visade upp sin defensiva skicklighet. Hans sätt att använda klubban är världsklass och han har stoppat många målchanser. För det får han ta emot Fry’s Food Stores Hardest Working Player/Jukka Nieminen Memorial Award, som är framröstat av fansen", rapporterar arizonasports.com.

Niklas Hjalmarsson spelade alla 82 matcher under säsongen och noterades för totalt tio assist. Det är dock inte i poängskörden som 31–åringen sticker ut – utan i en helt annan statiskt. Hjalmarsson har under hela sin karriär visat upp en imponerande förmåga för att täcka skott.

Något som även visar sig på siffrorna den här vintern.

Niklas Hjalmarsson har blockat 187 skott den här säsongen, vilket är hans högsta notering någonsin.

Niklas Hjalmarsson har kontrakt med Arizona Coyotes i ytterligare två säsonger.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan