Annons

Annons

Annons

Centrala Öster

Så dömer hovrätten bilföraren efter dödsolyckan vid Rydsnäs

Göta hovrätt skärper straffet för bilföraren som körde på och dödade en motionär på länsväg 134 utanför Rydsnäs.

I Linköpings tingsrätt dömdes mannen som i december körde på och dödade en motionär på länsväg 134 mellan Österbymo och Rydsnäs till två år och åtta månaders fängelse för bland annat grovt vållande till annans död.

Göta hovrätt ändrar tingsrättens dom och dömer nu i stället mannen till tre års fängelse, en skärpning av straffet med fyra månader. I övrigt gäller tingsrättens domslut. Mannen förblir häktad tills fängelsestraffet kan verkställas.

Annons

Annons

Mannen har under hela processen stått fast vid att han aldrig insåg att han kört på en människa utan att han trodde han kört på ett djur.

Linköpings tingsrätt menade att mannen måste ha förstått att det kunde varit en människa, lika väl som ett djur, som han kört på. Mannen, som är i 40-årsåldern, fälldes på samtliga åtalspunkter av tingsrätten– grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, smitning från olycksplats, olovlig körning samt rattfylleri.

Mannen överklagade genom sin advokat domen till Göta hovrätt som höll sin huvudförhandling i förra veckan. Nu på måndagsförmiddagen meddelades domen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan