Annons

Annons

Annons

Orientering

Förra landslagsstjärnan tillbaka som vinnare

Text: 

Under påskhelgen har orienterare från när och fjärran vallfärdat till Målen i Askeryd, där SOK Aneby genomfört Anebyorienteringen i dagarna två. Lena Eliasson-Lööf, ex-landslagsstjärna som fostrades i Nässjö OK, kom tillbaka till Höglandet som en vinnare.

Nässjöfostrade Lena Eliasson-Lööf (i mitten) var tillbaka på Höglandet som överlägsen vinnare i damklassen före Isa Envall, IKHP (till vänster) och Elin Granstedt, tävlande för norska NTNUI.

Anebyorienteringen avgjordes under påskhelgen med drygt 1 250 starter fördelat på två dagar. På damsidan blev det ett bekant ansikte som sprang i mål som segrare.

Annons

37-åriga Lena Eliasson-Lööf, fostrad i Nässjö OK men numera tävlande för Pan-Kristianstad, segrade i damklassen på annandagen i rena utklassningsstilen. Segermarginalen var över fem minuter till juniorstjärnan Isa Envall, IKHP, på den 7,9 kilometer långa banan.

Annons

– Det var mycket bra orientering. Bra bana med många vägvalsmöjligheter och jag tror att den här genomköraren var väldigt relevant inför kommande helgs Tiomila-orientering, kommenterade Lena Eliasson-Lööf efter sin seger.

Bra Eksjötest inför Tiomila

I lördagens medeldistans genrepade Eksjö SOKs damer på bästa sätt inför Tiomila. Sanna Fast segrade med en marginal på fyra minuter före Fanny Sundblad och som fyra sprang Gabriella Bergander i mål. Däremellan tog Elin Svensson, Nässjö OK, tredjeplatsen. Herrsegrare under de båda Anebyorienteringarna blev Axel Granqvist, OK Ravinen (medeldistans) och Daniel Attås, OK Tisaren (långdistans).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan