Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Dömd för grov misshandel – nu överklagar han domen

Den man som för tre veckor sedan dömdes i Eksjö tingsrätt för grov misshandel på en krogarbetare i centrala Eksjö har nu överklagat sin dom till Göta hovrätt. Mannen vill få sitt straff ändrat från fängelse till skyddstillsyn.

Den man som dömdes för grov misshandel av en krogarbetare i Eksjö har nu överklagat sin dom till Göta hovrätt.

Mannen i 25-årsåldern från en ort på Höglandet dömdes den 16 april i år till fängelse i två år för grov misshandel av en krogarbetare.

Annons

Annons

Mannen dömdes också att betala skadestånd till krogarbetaren på cirka 45 000 kronor.

I sitt överklagande yrkar han genom sin advokat att Göta hovrätt bedömer gärningen som misshandel av normalgraden och bestämmer påföljden till skyddstillsyn. Om Göta hovrätt skulle dela tingsrättens uppfattning om brottets rubricering menar han att straffvärdet inte är så högt som fängelse i två år utan motsvarar 1,5 år.

Vad gäller det utdömda skadeståndet yrkar han att hovrätten nedsätter detta vid tingsrätten medgivna belopp.

I grunderna för sitt överklagande framhåller mannen att omständigheterna är sådana att de inte kvalificerar hans gärning som grov. Han framhåller att det varit fråga om ett slag och till skillnad från vad tingsrätten menar att det aktuella slaget var impulsstyrt.

Vidare menar mannen i sitt överklagande att de skador som målsäganden tillfogats kan karaktäriseras som betydande, men inte så svåra att de faller under vad som betecknas som svåra kroppsskador enligt bestämmelsen om grov misshandel. Enligt hans mening framstår det som otroligt att dessa skador skulle kunna uppstå av endast ett slag. Han menar därför att omständigheterna är sådana att förutsättningarna för att tillämpa likgiltighetsuppsåtet inte föreligger.

LÄS MER: Nu åtalas mannen för krogattacken

LÄS MER: Krogarbetare i Eksjö misshandlad – nu döms mannen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan