Annons

Annons

Annons

Ishockey

Eksjömålvakten uttagen i Juniorkronornas trupp

Eksjökillen Jesper Eliasson har blivit uttagen för landslagsspel. I slutet av juli reser Juniorkronorna till USA.

Jesper Eliasson spelade under flera års tid i Troja-Ljungby innan han gick över till Växjös organisation.

I början av månaden blev det klart att målvakten Jesper Eliasson kommer spela nästa säsong i allsvenska Almtuna. Det rör sig om en säsongslång utlåning från SHL-laget Växjö Lakers.

Annons

Annons

– Det ska bli kul att få komma till Almtuna och få spela lite i hockeyallsvenskan. Det är en extremt bra möjlighet och utmaning för mig att kliva upp från J20 till seniorhockeyn och förbereda mig inför vad som kommer i min vidare karriär. Så det ska bli skitkul att komma dit, sa Jesper Eliasson till Almtunas hemsida i samband med övergången.

På måndagen presenterade Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén den trupp som ska spela landskamper i Plymouth, USA, under tiden 27 juli till 3 augusti. För motståndet står USA White, USA Blue, USA, Finland och Kanada.

Sveriges trupp innehåller tre målvakter, åtta backar och 14 forwards. De flesta spelarna är sistaårsjuniorer och födda år 2000, men i laget finns också fyra 01:or och två 02:or. Bland de uttagna spelarna finns 00:an Jesper Eliasson, som har 19 juniorlandskamper på sin meritlista. Eliasson är en av målvakterna som är aktuella för årets JVM. Redan i vintras fanns han med i världsmästerskapet då han fick blixtinkallas till truppen eftersom målvaktskollegan Olle Eriksson Ek stängdes av.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan