Annons

Annons

Annons

Ishockey

Karlsson om nya kontraktet: ”Jag är väldigt nöjd”

Text

Det blev så som många inte trodde.

Erik Karlsson skrev på ett åttaårskontrakt med San Jose Sharks värt i snitt 109 miljoner per säsong.

Huvudpersonen själv tyckte att det var intressant att följa det som skrevs.

Erik Karlsson har skrivit på ett åttaårskontrakt med San Jose Sharks som gör honom till NHL_s bäst betalde back.

Trots rykten och spekulationer om att Erik Karlsson och hans Melinda ville närmare hustruns hemstad Ottawa har 29-åringen från Landsbro inte haft något annat i tankarna än att stanna i San Jose. Det berättar han i en intervju med Sportbladet.

Annons

Annons

– Det har minst sagt varit intressant att följa spekulationerna. Tur man varit med ett tag så man vet vad som gäller. Varken jag eller Sharks har ju sagt någonting, ändå har så många ”vetat” så mycket. Men det är så media fungerar, säger Erik Karlsson till tidningen och fortsätter:

– Mitt fokus har hela tiden varit att stanna här, men det har fått ta den tid det tagit. Klubben har inte stressat mig att skriva på, det är jag tacksam för. Vi har resonerat oss fram i lugn takt hela säsongen och efter min ljumskoperation för några veckor sedan speedade vi till slut upp processen. Jag är väldigt nöjd.

Erik Karlsson berättar vidare att han trivs utmärkt i San Jose Sharks och att han ser att laget har en realistisk chans att vinna Stanley Cup. Med sina dryga elva miljoner dollar per säsong blir han också NHL:s bäst betalde back. Totalt är kontraktet värt cirka 872 miljoner kronor.

– Det är så marknaden värderar saker och ting, helt enkelt. Jag tycker det här känns som en ”fair deal” för bägge parter även på den punkten, säger Karlsson till Sportbladet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan