Annons

Annons

Annons

Eksjö

Nya SmT-appen ett lyft för lokala nyheter på webben

Text: 

Innehåll som styrs av läsarna, enklare att navigera och möjlighet att själv interagera. Den nya SmT-appen har redan gjort succé.

Eksjöredaktionen är överens om att den nya appen är både snyggare och lättare att använda. På bild: Kerstin Ekenberg, Johan Hedenberg, Anneli Creutz, Ebba Envall och Christoffer Åhlander.

Nyhetsflödet har blivit tydligare.

Annons

Annons

Appen går att ladda ner gratis från App store och Google Play.

– Jag har inte använt vår app tidigare. Men nu har jag börjat. Nya SmT-appen är ett lyft för vår lokala nyhetsförmedling, säger Johan Hedenberg, en av veteranerna bland höglandsreportrarna.

Ett stort plus, enligt tidningens mångårige medarbetare, är att prenumeranter som gillar papperstidningen lätt kan komma åt e-tidningen och få fram nyheterna som de ser ut i tryck.

Det går även att bläddra tillbaka i de senaste numren ifall det är en specifik artikel eller en annons du har missat.

– Appen är snygg och smidig och gratis att ladda ner. Jag tycker att alla borde göra det, förklarar Johan Hedenberg.

Inbäddat innehåll

För den som är mer webborienterad finns en rad nya funktioner. Du kan bland annat välja vilka pushnotiser du vill ha och har möjlighet att skicka insändare och tipsa redaktionen i appen.

– Jämfört med den gamla appen har det skett en jättestor förbättring. Den nya är mycket mer användarvänlig, säger Tobias Karlsson, deskreporter på Höglandet.

Annons

Han framhåller också att appen blir mer och mer individanpassad. Om du till exempel läser mycket sportnyheter dyker det upp fler nyheter av den typen och tvärtom.

– Det har blivit mycket lättare att hitta vad man letar efter! säger sommarvikarien Christoffer Åhlander.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan